• Schoolstraat 17, 1474 ML Oosthuizen
 • Kvk 36043970
 • Optrekkend vocht

  Optrekkend vocht komt in vele huizen en gebouwen voor en hier zijn diverse oorzaken voor. Oude huizen en gebouwen hebben hier meer last van dan nieuwbouw, omdat hier vaak geen waterkering is aangelegd. Een waterkering wordt tegenwoordig aangelegd ter hoogte van het grondniveau. Wanneer deze waterkering niet is aangelegd, kan het water/grondvocht door de muren worden geabsorbeerd, waardoor u inderdaad het optrekkend vocht ziet verschijnen. Verder kan het ook komen door het contact van de buitenmuur met de binnenmuur, bijvoorbeeld omdat het isolatiemateriaal niet goed is aangebracht, er zand, cement of troep/puin in de spouw zit of omdat de buitenmuur op de binnenvloer staat. Een overige oorzaak kan de relatieve luchtvochtigheid in een huis zijn, doordat er bijvoorbeeld een warme zon op een vochtige spui staat (in een huis met hoge luchtvochtigheid).

  Het is wel belangrijk om dit probleem van optrekkend vocht aan te pakken, want dit kan gevolgen hebben voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Het kan namelijk uw muurafwerking ten nadele doen, maar zelfs ook schade aan uw woning constructie veroorzaken. Qua gezondheid kan het allergieën en klachten aan de luchtwegen veroorzaken.

  Optrekkend vocht

  Behandeling

  optrekkend-vocht-tijdens-1

  Eindresultaat

  optrekkend-vocht-na-1

  OPTREKKEND VOCHT

  Gemetselde muren van oudere panden kunnen door de jaren heen vocht onttrekken uit de grond waardoor het probleem van optrekkend vocht ontstaat. Deze problemen laten zich vaak zien als loslatend stucwerk, schimmels en gele plekken aan de binnenzijde van het pand. Zolang dit soort problemen niet worden verholpen, zal elke poging om deze plekken te verwijderen of herstellen stranden. Binnen afzienbare tijd zullen deze problemen weer de kop op steken waarbij de situatie terug bij af is.

  Naast de oplossing voor optrekkend vocht, hebben wij nog meerdere diensten waar wij u mee van pas kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan kelderrenovatie, metselwerk afdichting en meer.

  HERKENT U DIT?

  Als u deze situatie herkent, neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op om uw vochtprobleem grondig aan te pakken. Wij hebben een oplossing voor optrekkend vocht in Noord-Holland in de omgeving van Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Schagen, Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Neem contact met ons op en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen via Facebook!

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen